Bag dine egne pølsebrød istedet for de tørre du køber ved købmanden. Det vil du ikke fortryde :-)
Hvis du kun laver 10 stk af dejen får du også nogle dejligt store brød der passer til en god pølse :-)
Hvis du kun laver 10 stk af dejen får du også nogle dejligt store brød der passer til en god pølse :-)
Info om retten :
| |
Type :
|
Pølsebrød
|
tidsforbrug :
|
2 timer
|
Antal brød :
|
10 store eller 15 almindelige
|
Udstyr :
|
røremaskine, ovn
|
Det skal du bruge :
3 dl lunkent vand
50 g gær
½ dl olie
1 æg
1 tsk salt
25 g sukker
100 g fuldkornshvedemel
500 g hvedemel
sesamfrø til pynt
sesamfrø til pynt
Sådan gør du :
Kom hvedemelet i lidt a gangen, men hold lidt tilbage. Dejen skal blive blank og smidig
Lad maskinen køre indtil det samler sig om krogen
Lad dejen hæve afdækket i 30 min eller til dobbelt størrelse
Drys lidt mel ud på bordet, og hæld dejen ud af skålen. slå dejen ned og del den i 10 - 15 stykker
Form dejen til boller som så rulles ud til aflange pølsebrød
Kom bagepapir på en bageplade og læg dejen på med 2 cm mellemrum. så vokser dejen sammen, så de kommer til at ligne de pølsebrød man køber
Lad dejen hæve i 40 min under et viskestykke
Efter 20 min tændes ovnen på 200 g
Pensl dejen med vand og bag dem i 15 min. drys evt med sesamfrø
Når brøddene tages ud af ovnen så lad dem hænge sammen og kom dem på en rist så de lige kan køle lidt inden servering
Lad dejen hæve afdækket i 30 min eller til dobbelt størrelse
VELBEKOMME
Nærings indhold i pølsebrødene ved 10 brød
Brøddene vejede 1030 g efter bagning
|