fredag den 22. marts 2013

Baileymousse



Lavede denne lækre mousse til dessert efter vi havde fået risotto :-)


Den smager mildt af bailey og appelsin, men er slet ikke stærk


Hvis du ikke har bailey kan kaluha klart anbefales :-)



Info om retten :



Type :
Dessert mousse
tidsforbrug :
  20 min
Metode :
Røremaskine
Andet  :
Skal stå på køl mindst 3 timer inden servering
Antal personer :
2 - 4  glas alt efter størrelse. Jeg lavede 3
Udstyr :
Cocktail glas / dessertskåle

 


Det skal du bruge :



rørsukker
pasteuriseret æggehvide

3 blade husblas
110 g rørsukker
2 dl skyr
1 dl fløde
0,5 dl bailey
saften fra ½ appelsin

Appelsin skiver
revet chokolade

Sådan gør du :



Tag 2 tallerkener som er lidt størrer end dine glas

Kom æggehvide i den ene og rørsukker i den anden


Dyp glassene først i æggehviden og så i sukkeret. Drej det let rundt i sukkeret så der kommer sukker på hele kanten af glasset


Stil glassene til tørre


Kom husblassen i koldt vand


Pres appelsinen


Pisk sukker, skyr og fløde indtil sukkeret er opløst og du har en lys og luftig masse


Kom bailey og appelsinsaft i


Tag husblassen op og knug vandet ud af den. 
Smelt husblassen i mikroovnen og lad den køle lidt 


Rør husblassen ud i lidt af cremen og rør det grundigt sammen med resten


Fordel cremen i glassene og stil dem på køl i mindst 3 timer


Pynt med lidt chokolade og appelsin skiver ved servering

VELBEKOMME



Nærings indhold i desserten ved 3 glas


                     
Pr. 100 g   
  pr glas

 alt
Energi
216 kcal
415 Kcal
1244 kcal
Protein
5,7 g
11 g
33 g
Kulhydrat
27 g
52 g
155 g
Fedt
8,5 g
16 g
49 g