Denne porretærte kan både serveres varm og kold. Den er god sammen med en rugbrød til middagsmaden, eller server den som let aftensmad sammen med et godt brød og noget frisk salat.
Det er ikke en traditionel tærtebund, mere et brød da det er en gær dej jeg bruger. Hvis du er mere til en traditionel mørdejs bund laver du da bare det :-)
Hytteosten kan også nemt udskiftes med 2 dl mælk og 1 ekstra æg
Fyld kan også laves efter eget ønske, men jeg havde købt en masse porrer som skulle bruges :-) Peberfrugt, spinat, kartofler, løg eller hvad der nu er i grøntsags skuffen kan bare blandes i.
Laver ofte tærte med en rest kød fra køleskabet eks kylling, steg osv, men der var ikke lige nogle rester i dag, så det blev til skinke strimler
Det skal du bruge :
til et stort tærtefad 4 personer
Dejen :
10 gram gær
1 dl vand
½ tsk salt
1 tsk sukker
30 gram rugmel
50 gram grahamsmel
100 gram hvedemel
Fyldet :
![]() |
Glemte at få hvidløg med på billedet |
300 g hakkede porrer
3 æg
250 hytteost 1,5 %
2 fed hvidløg
1 pakke skinke tern (200 g)
25 g skåret soltørrede tomater
50 g revet ost
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du :
Sådan gør du :
Opløs gæren i lunken vand
tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt
Lad dejen hæve i 1 time
Imens dejen hæver hakkes porrerne i tynde halve skiver, og skylles grundigt for jord
Svits porrene til væsken fra dem er fordampet og de bliver let gyldne
Æg, hytteost, presset hvidløg, finthakkede soltørrede tomater, salt og peber blandes i en skål
Når dejen er færdig hævet ruller du den ud på et mel drysset bord. Rul den lidt størrer end fadet.
Rul dejen op på kagerullen og rul den ud over fadet.
Tryk siderne godt og skær overskydende dej a
Fordel porrerne og skinken over dejen
Hæld ægge blandingen over
Drys ost over og bag tærten ved 200 g i ca 30 min
Som pynt brug lidt frisk purløg, karse, pesto, osv
Server med groftbrød og en god salat..
VELBEKOMME
Nærings indhold i tærten ved 8 portioner
tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt
Lad dejen hæve i 1 time
Imens dejen hæver hakkes porrerne i tynde halve skiver, og skylles grundigt for jord
Svits porrene til væsken fra dem er fordampet og de bliver let gyldne
Æg, hytteost, presset hvidløg, finthakkede soltørrede tomater, salt og peber blandes i en skål
Når dejen er færdig hævet ruller du den ud på et mel drysset bord. Rul den lidt størrer end fadet.
Rul dejen op på kagerullen og rul den ud over fadet.
Tryk siderne godt og skær overskydende dej a
Fordel porrerne og skinken over dejen
Hæld ægge blandingen over
Drys ost over og bag tærten ved 200 g i ca 30 min
Som pynt brug lidt frisk purløg, karse, pesto, osv
Server med groftbrød og en god salat..
VELBEKOMME
Nærings indhold i tærten ved 8 portioner
|