søndag den 13. januar 2013

Rødkål's salat



Så fandt jeg endelig mit gode gamle canon ixus 970 kamera, og det tager da lidt bedre billeder end min mobil har gjort på tidligere indlæg. Så skal jeg bare have fundet ud af noget med noget bedre lys i køkkenet, for der er jo ikke så meget ved at maden ser rigtig lækker ud i køkkenet, men billederne er mørke og kedelige

Denne rødkåls salat er den sunde udgave uden noget snask i :-) hvis du har lyst så hak lidt valnødder og flæk et granat æble og server det ved siden a. Laver også nogle gange en blanding af ½ lime og  ½ honning til at hælde over




Det skal du bruge til en lille portion :


  • 250 g fint snittet rødkål
  • 100 g appelsin skåret i tern
  • 100 g rødløg skåret i strimler
  • 2 spsk æble cider eddike
  • 15 g persille fra frost (havde ikke noget frisk)

Sådan gør du :

  • Snit rødkålen i tynde strimler
  • skræl appelsinen og skær den i tern
  • halver løget og skær det i tynde strimler
  • bland det hele i en skål sammen med persillen
  • hæld æble cider eddike over og lad det trække et par timer inden servering


Nærings indhold i salaten ved 2 portioner




                     Pr. 100 g     pr peron
   (240 g)
     
 alt
Energi40 kcal92 Kcal184 Kcal
Protein1,5 g19 g39 g
Kulhydrat8,4 g19 g39 g
Fedt0,3 g0,8 g1,6 g

Beregnet på baggrund af opskriftens tilberedte vægt på 480 g