tirsdag den 22. januar 2013

fuldkorns sandwich brød m. grøntsager


Disse sandwich brød er utrolig svampede inden i og sprøde på overfladen.

Vi har dem altid på lager i fryseren, så er det jo nemt at tage nogle op til rester eller madpakken :-)

Du kan også vælge at forme dem til burgerboller så skal du regne med 24 stk

Det er også samme dej som jeg bruger til pølsehorn, pizza snegle og pirogger.. se mere HER

Inspiration til fyld :

Ribben sandwich
Burgere
Pulled pork

Det skal du bruge :


  • 2 dl kærnemælk eller 1 dl mælk + 2½ dl surdej - se opskrift her
    (hvis du bruger surdej skal du kun bruge 10 g gær)
  • 2 dl vand (skal bruges til at koge rugkernerne)
  • 75 g skårne rugkerner
  • 50 g femkorn
  • 1 spsk salt
  • 35 g gær
  • 150 g fuldkornemmer og speltmel
  • 500 g hvedemel
  • 100 g revet gulerod
  • 100 g revet kartoffel
  • 100 g fint skåret porre
  • oregano og sesam til pynt
  • 1 dl hvedemel til udrulning af dejen










Sådan gør du :

  • Kog rugkernerne med vandet i 5 min og lad det køle til 37 G
  • kom mælken/surdej, rugkernerne med vand,
    salt og gær i røremaskinen og tænd
  • kom grøntsager og femkorn i røreskålen
  • tilsæt fuldkornsemmer og speltmel og rør
  • tilsæt hvedemelet og rør i 10 min
  • Lad nu dejen hæve overdækket i 1 time












  • når dejen har hævet slår du den ned og deler den i 12 stykker
  • Form 12 aflange sandwich brød og lad dem efter hæve i 1 time. Brug 2 bage plader med 6 brød på hver.
  • Pensl brøddene med vand, og drys med det du ønsker
  • Bag brødene ved 220 G i 25 min
  • Læg brøddene til køling på en rist lige så snart de kommer ud af ovnen..

VELBEKOMME





Nærings indhold i brødene 



Nærings indhold i brødet :


  Pr. 100 g    pr brød (131 g)
  ved 12 stk           

I alt
Energi  191kcal250 kcal2996 kcal
Protein  6,5 g8,5 g102 g
Kulhydrat  38 g50 g597 g
Fedt  1,4 g1,8 g       21 g